Dag 4 Mijn reis

Op dag 4 wil ik graag iets delen over mijn reis in de afgelopen 5 jaar. De afgelopen 5 jaar heb ik een droom weten te manifesteren. Het is de creatiekracht geweest en die begon met de geboorte van mijn bedrijf. Maar voordat er iets geboren kan worden gaat er nog een proces vooraf. Voor mij begon het allemaal met het boek “Dochter van de Godin” van Joan Lambert die ik in 2003 tegenkwam in een boekenwinkel. Op de kaft zie je een Afrikaanse vrouw uit de prehistorie die haar armen naar de hemel opheft, zittend in een cirkel van stenen, terwijl mensen om haar heen drommen. En op de kaft schittert de Venus of Willendorf, het meest bekende Godinnenbeeldje uit de prehistorie met haar volle buik en volle borsten. Het is een boek vol fantasie verhalen hoe het mogelijk zou kunnen zijn geweest; van het begin van de eerste mystieke gedachte en hoe de natuurreligie mogelijk ontwikkelde in de duizenden jaren erna. De eerste gedachte van iets Goddelijks, een oerkracht dat bestaat en waar we een deel van zijn. Het is nog steeds een van mijn favourite boeken. In 2008 kwam ik in aanmerking met Emelie en Margo die Godinnendagen organiseerden en werkten met de Godin. De jaren erna reisden we af naar Glastonbury waar een heel stadje een pelgrimsoord is voor mensen die hun harten hebben geopend voor de krachten van de Godin. We droegen bij om in Nederland ook meer bekendheid te brengen en met een groep van 7 sisters begonnen we een Godinnentempel op Castlefest: “Dochters van de Godin”. Ik kijk met liefde terug op deze kortdurende samenwerking en ik voel ook trots voor de reis die ieder van hen sindsdien heeft gemaakt. Heel bijzonder.

Het idee van de Godin sprak me ontzettend aan en het voelde aan de ene kant heel natuurlijk, maar aan de andere kant gevoelsmatig moest ik echt wel hard werken om voorbij het idee te komen van een mannelijke God op een wolk zoals ik geleerd had vanuit mijn Katholieke opvoeding. Wel interessant toch? Als ik spreek over “ik geloof in God” lijkt dat veel toegankelijker dan als ik zeg “ik geloof in een Godin”. Herken je dat, als je dit zo leest en deze woorden voor jezelf uit zou spreken? Wat maakt dat we zo vervreemd zijn van het idee dat er een vrouwelijke Goddelijke energie zou zijn ook? Ik moest echt wat aannames veranderen en barrières doorwerken om haar ook echt te kunnen voelen. Ik moest innerlijk werk doen om mijzelf open te stellen voor haar. Ten eerste kwam ik mijzelf direct al tegen in hoe onveilig ik mij voelde in mijn eigen vrouw zijn. En dat is ook niet gek want je lichaam is je instrument waarmee je alles beleefd. Dus als het daar niet veilig voelde, hoe zou ik het dan buiten mezelf kunnen vinden? Ik ging een reis aan waarin ik heling bracht in hoe ik mij voelde als vrouw en ik leerde alle aspecten van de Godinnen te omarmen. Al die aspecten die ook in mij te vinden zijn en in iedere vrouw.

Werken met de Godin betekent voor mij dat je verbinding kan maken met een gevoel dat je gedragen wordt en gesteund. Het verbindt ook direct vrouwen met elkaar omdat we allemaal die duizenden Godinnen zijn en iedereen spiegel is van elkaar. Het omarmt diversiteit, gelijkheid, gelijkwaardigheid en is van alle leeftijden. We eren elk aspect van het leven gelijkwaardig. Voor mij is het een onuitputtelijke bron van kracht, liefde en verbinding met elkaar maar ook voorbij dit leven, de generaties voor ons en met de mystieke wereld.

Er is nog veel meer te vertellen maar voor nu wil ik graag delen dat er een droom begon in mij, een diepe wens om Godinnen creaties te maken om de Godin te herinneren en opnieuw een plek te geven in onze maatschappij. En daarbij vind ik het super interessant om te inspireren en te zien wat dit thema met anderen doet. Haakt het ergens op aan? Waar voel jij een deur open gaan of juist dicht? En wat wil het gevoel dat het oproept je zeggen; welk verhaal ligt daar voor jou achter? Wat gebeurt er in je lijf? Ik geloof sterk in de kracht van elk individu en dat elke ziel hier een eigen pad in bewandeld en dat het ene pad dus net zo waardevol is als het andere pad. “Jezelf beter leren kennen door te werken met je intuïtie en de wijsheid van je lijf” Dat is voor mij de kern en dat is wat ik graag mee wil geven.

In het eerste jaar, eind 2019, betrok ik met 4 andere onderneemsters in Zutphen een winkelpand waarin we een pop-up store openden waar we onze waar verkochten. De winkel “Zus en Zo Zutphen” werd een initiatief en een podium voor “Zussen van Zutphen”, een groep vrouwen die met elkaar wilden verbinden. Voor drie maanden stonden mijn Godinnenbeelden te stralen in de binnenstad in het dagelijkse beeld van een gewone winkelstraat. Hoe gaaf! Een herinnering aan de Godin, midden in de stad, midden in de samenleving! Het was een uitdaging naast mijn loondienst van 4 dagen in de week om ook nog een winkel te draaien, maar ik hou van werken en ik hou van een uitdaging!

In de kelder van de winkel organiseerde ik de eerste workshop om je eigen Godin te maken in klei. Inmiddels heb ik vaste locaties waar ik deze workshop aanbied waar we omringt zijn door de elementen en de natuur. Ik ging naar Zutphen, Ruurlo, Toldijk en Hellevoetsluis en ik wil mijn horizon hierin verbreden. Hopelijk komt er binnenkort een locatie in België!

Met mijn stand ga ik evenementen langs en groeide mijn assortiment en mijn uitstraling elke keer weer. Ik hou van magie en ik ben erg visueel ingesteld. Ik heb nog veel meer plannen voor mijn stand en droom en manifesteer gestaag door! Mijn dromen groeien met mij mee en zullen dat altijd blijven doen denk ik. Ik kreeg een prachtige dochter met Stefan en ze ging als baby mee naar de evenementen. Wat een cadeau als je in vrouwencirkels kan opgroeien en de wijsheid mee kan nemen die in sisterhood gedeeld wordt. Ik ben zo benieuwd wat ze er van meeneemt voor zichzelf in haar leven!

Met de kleine meid in ons leven gaat het ritme aangepast op haar behoeften. Ik werk aan de opdrachten die staan en ik moet opmerken dat het me meer tijd kost. Hopelijk is er nog wat geduld! En ik hoop ook dat ik binnenkort van de daken kan roepen dat ik weer tijd heb om nieuwe opdrachten uit te werken! Ik hoor graag over je ideeën en wensen uiteraard! Wees welkom!!

What is next? Ik ben op dit moment aan het voorbereiden op een retreat waarin we de diepte in gaan duiken en dagen gaan werken aan een groot Godinnenbeeld, helemaal in jouw eigen thema, afgestemd op jouw wensen waarin ik je begeleid in de spirituele queeste als ook in de praktische aanpak, de anatomie en uitvoering van een groot beeld. Gaaf?? Laat het me weten als jij net zo warm wordt als ik en dan neem ik je mee in het kiezen van een datum (het zal na de zomer zijn).

Als ik terugkijk op de afgelopen 5 jaar dan denk ik aan de drive die ik krijg van mijn hart volgen, ik denk aan de dalen die ik ook ervaren heb door tegenslagen, aan het terugvechten in mijzelf om weer in positieve energie te komen en de creativiteit en energie die komt en gaat. Het is geen roze weg en het loopt soms stroef, soms als een speer, soms heel planmatig en beredenerend. Maar met intentie en vanuit verbinding met mezelf en mijn creaties. En ik ben zo dankbaar dat ik dit werk kan doen; rituelen brengen en verbinding! Werken als priesteres.

Ik hoop dat ik je iets gebracht hebt met dit schrijven. En ik hoop je snel weer te ontmoeten. Kom je ook dit jaar weer langs bij mijn stand? Bijvoorbeeld op Heksfest, Sister Celebration Weekend, Wild Woman Fest of Castlefest? Of zie ik je in een van mijn workshops?

Liefs,

Een dochter van de Godin, Madelinde

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.